FOTO: Deveta po redu Međunarodna smotra folklora u organizaciji KUD 'Izvor 08' Kiseljak

KUD "Izvor 08" iz Kiseljaka iza sebe ima još jednu uspješno održanu smotru folklora. Na ulicama Kiseljaka jučer je bilo nekoliko stotina folklornih igrača iz cijele BiH, ali i zemalja okruženja. Nakon svečanog defilea kroz Kiseljak, uslijedilo je, sada već tradicionalno, igranje kola u samom centru Kiseljaka. 

Potom su se učesnici smotre zaputili ka izvoru mineralne vode kako bi se napravile zajedničke fotografije, kao uspomena na ovu, devetu po redu Međunarodnu smotru folklora.

Na samom početku prisutnima se obratila Merhunisa Bejtić, predsjednica KUD "Izvor 08", a potom je uručila zahvalnicu načelniku Kiseljaka Mišuriću-Ramljaku Mladenu koji je generalni sponzor Međunarodne smotre folklora.

Također zahvalnica je uručena i Elvedinu Mušanoviću, osnivaču KUD "Izvor 08", bez kojeg, kako je rekla Bejtić, cijela priča ne bi ni postojala.

Potom se publici predstavilo jedanaest od trinaest prisutnih društava. Nizali su se plesovi iz cijele BiH, svih naroda, ali i plesovi iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Da sve ne bude savršeno potrudila se kiša, ljetni pljuska, koji je desetak minuta prije kraja napravio prinudni kraj. Prisutni nisu krili oduševljenje smotrom, ali i razočarenje jer dva društva nisu predstavila svoje plesove, te su iskazali nadu da će se iduće godine naći na istom mjestu uz povoljnije vremenske prilike.

Novum.ba

Vezano: