Edin Džeko produžio ugovor s Romom

Iznenadno produženje ugovora kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke s Romom ima veliki utjecaj za Inter, Juventus, PSG, Maura Icardija, Paula Dybalu i Gonzala Higuaina.

Džeko je očito bio, zajedno s Romeluom Lukakuom, prvo ime na listi želja Antonija Contea kada je preuzeo Inter ovog ljeta. Njegova odluka da ostane vjeran Vučici do juna 2022. godine uništila je domino efekt za koji se očekivao da će se dogoditi.

Interu je sada potreban drugi napadač, dok Roma može odustati od pokušaja uvjeravanja Icardija ili Juventusa u vezi Higuaina da dođe na Olimpico. Napoli je sada najzadovoljniji jer se jedan od glavnih kandidata za Icardijev potpis povukao, mada Argentinac i dalje želi samo Juventus.

Sky Sport Italia izvještava da je Napoli ponudio 60 miliona eura za Icardija, ali Inter ne želi pristati na odštetu manju od 70 miliona eura. Na kraju bi se moglo dogoditi da dođe i do razmjene između Intera i Juventusa tako što bi Icardi otišao u Torino, a Dybala u Milan.

Ujedno sve ovo ima loše efekt za PSG, koji se nadao da će Dyabalom zamijeniti Neymara. Sinoć je bilo više loših vijesti za PSG budući da je i Barcelona potvrdila kako je sklopila dogovor da Philippe Coutinho ode na posudbu u Bayern, nakon što je on navodno odbio da bude u razmjeni za Neymara.

Do kraja prijelaznog roka u Seriji A ostalo je još dvije sedmice i Džekino produženje ugovora sve je dovelo u sumnju.

Novum.ba

Vezano: