Bugojno: U subotu promocija prve pjesničke zbirke 'Carpe Diem', autora Amara Velagića

Promocija prve pjesničke zbirke "Carpe Diem", autora Amara Velagića  će se održati u kristalnoj sali Općine Bugojno u subotu, 24.08.2019. godine sa početkom od 19 sati.

Zbirka pjesama kao i cjelokupni program aktivnosti Carpe diem je autorski projekat mladog umjetnika, srednjoškolca, Amara Velagića. Amar Velagić je učenik 4. razreda Mješovite srednje škole Bugojno, smjer Opća gimnazija. U slobodno vrijeme bavi se poezijom i teatrom. "Carpe Diem" je zbirka poezije mladih autora prvog pjesničkog konkursa "Carpe Diem".

Izdavač knjige je Teatar FEDRA Bugojno, dok je uredništvo pripremila predsjednica stručnog žirija za izbor najboljih radova, Vernesa Manov, književnica. Recenzentice knjige bile su članice stručnog žirija, Samela Sijamija, profesorica bosanskog jezika i književnosti i Vedrana Kisić-Alagić, profesorica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika.

Lektorisanje knjige obavila je Džemila Brčić-Alispahić, profesorica b/h/s jezika i književnosti, a za grafičko uređenje knjige zaslužna je Tidža Čaušević, grafički dizajner. "Vrijeme je za izgradnju mreže koja može nositi teret ovog vremena. Mlade umjetničke duše su stvorile poveznice, kako umjetničke tako i ljudske, i imaju ih za cilj održavati.

Novum.ba

Vezano: