Održano 14. Federalno prvenstvo / Nove medalje za karate klub 'Mladost' iz Viteza

Proteklog vikenda u Jajcu je održano 14. Federalno prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore na kojem je učešće uzelo preko 400 takmičara iz 71-og karate kluba sa područja Federacije BiH.

Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez su osvojili tri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju, te tako nastavili nizati svoje uspjehe.

Zlatnu medalju je osvojio Munib Dedović u kategoriji borbe juniori +76 kg , srebrenu medalju je osvojio Danijel Strukar u kategoriji borbe juniori -68kg , dok se bronzanom medaljom okitila Nedžmina Varupa u kategoriji juniorke +59 kg. U borbama za treće mjesto izgubili su Harun Adilović u kategoriji kadeti -70kg, Elma Tuco u kategoriji juniorke -53kg i Edin Peskic u kategoriji U21 -67kg.

Ovo Federalno prvenstvo je bila odlična provjera za Državno prvenstvo koje će se narednog vikenda održati u Vogošći, a za koje naši takmičari već odavno imaju dodatne treninge i pripreme.

Šef stručnog štaba karate kluba“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović, je zadovoljan postignutim rezultatima, čestita svim osvajačima medalja na Federalnom prvenstvu kao i ostalim takmičarima koji su imali manje sportske sreće,a roditeljima se zahvaljuje na podršci.

Novum.ba

Vezano: