Nova hidžretska 1441. godina/Prigodan program upriličen u Fojnici

Sa akšamom je nastupila nova 1441. hidžretska godina. Muslimani novu godinu obilježavaju prema hidžri, odnosno preseljenju poslanika Muhammeda a.s. iz Mekke u Medinu. Prigodan program upriličen je večeras u Čaršijskoj džamiji u Fojnici.

Program je upriličen u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Fojnica te je vjernike na početku programa poselamio glavni imam Edin ef.Rojo, koji je prisutnima poželio sretnu novu hidžretsku godinu sa željom da svima donese zdravlje, sreću i bereket.

Govoreći o hidžri i događajima koji su se tada dogodili ef.Rojo je kazao da to može biti pouka da se vjernici na ovom svijetu ne trebaju bojati nikoga osim Allaha dž.š.

„Trebamo voditi računa o svojim djelima i o tome koji smo put izabrali, trebamo izabrati jedini ispravni put, put Allahovog Poslanika. Zato neka nam Allah dž.š. ukabuli večerašnji zikr i neka nam podari sve najbolje u novoj hidžretskoj godini“-poručio je na kraju Edin ef.Rojo.

Mevlud su proučili imami Medžlisa IZ Fojnica a osim mevludskom šerbeta, djeci su podjeljeni paketići kako bi i oni osjetili radost nove hidžretske godine.

Novum.ba

Vezano: