FOTO/Travnička 'petica' osvojila region: Sinoć ulicama Travnika trčalo preko 1000 trkača

Najveća mala utrka pod nazivom „Pharmamed Travnik noćna utrka“ sinoć je u samom srcu BiH okupila rekordan broj učesnika, a popularnu travničku peticu, stazu dugu pet kilometara istrčalo je 1000 trkača iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, kao i iz Austrije, Velike Britanije i SAD-a.

Začetnici noćnih utrka u BiH, Centar za edukaciju mladih-CEM vrhunskom organizacijom i jedinstvenim cjelodnevnim programom svrstali su Travnik u obaveznu i nezaobilaznu destinaciju za sve trkače, rekreativce, ali i profesionalce.

Najbrže do cilja ovogodišnje utrke dotrčao je Osman Junuzović, dok je drugo mjesto osvojio Srđan Samardžić, a treće Božidar Vujić. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Amela Trožić, druga Amila Kahriman, a treća Ena Mijić.

U Travniku su jučer sklopljena brojna prijateljstva, a zahvaljujući Zavičajnom muzeju Travnik prezentovana je zanimljiva i bogata kulturno-historijska i prirodna baština sa ovog područja, ali i ukusna gastro ponuda u okviru koje su se svi učesnici nakon jedne petice, počastili još jednom peticom, onom u Ćevabdžinici Hari. Također i oni najmlađi su imali priliku užuvati u svojoj utrci pod nazivom „Helen Doron kid's fun run“.

Najbrži takmičari iz Travnika su Larisa Srkalović i Midhat Purić, a najstariji učesnik bio je osmadesetšetogodišnji Zijad Bašić iz Travnika.

Centar za edukaciju mladih-CEM, jučer je ponovo, travničkom peticom u saradnji sa javnim institucijama, udruženjima, sponzorima i brojnim volonterima ujedinio Travnik u jednom cilju, a to je da se pored brojnih zanimljivih sportsko-zabavnih sadržaja, svim učesnicima obezbijede izuzetni svjetski trkaći uslovi.

Da je „travnička petica“ značajna utrka i izazov brojnim trkačima, dokazuju i učesnici koji joj se svake godine vraćaju, ali i oni novi koji dolaze iz drugih država.

Novum.ba

Vezano: