Fojnički prvačići sjeli u školske klupe/ Načelnik Klisura ih obradovao poklonima

Nakon ljetnog raspusta fojnički učenici su se jutros vratili u školske klupe. Posebno je svečano bilo za učenike prvačiće koji su u pratnji svojih roditelja prvi put jutros došli u školu gdje su ih dočekale učiteljice, ali i stariji drugari koji su im priredili priredbu.

Sretan početak prvačićima poželio je i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura koji im je uručio i poklone.

- Dragi učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da u novoj školskoj godini svi zajedno ostvavite dobre rezultate. Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želim prvačićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinjstva, stoga smo im pripremili poklone, školske ruksake, pribor i kišobrane, rekao je načelnik Sabahudin Klisura.

Osim odjeljenja prvačića u centralnim školama u Fojnici, načelnik Klisura je, s ciljem da lično upozna sve prvačiće, posjetio i sve područne škole.

Tako su s radošću načelnika Sabahudina Klisuru dočekala i djeca u Pločarima, Gojevićima, Prokosu, Ostružnici i Dusini, a sutra će svoje poklone dobiti i prvačići u Rizvićima i Živčićima.

Podsjetimo, u Fojnici je danas u prvi razred osnovne škole, u dvije osnovne škole u Fojnici, OŠ Muhsin Rizvić i OŠ Ivan Goran Kovačić, krenulo 93 djece.

Novum.ba

Vezano: