Studentski pohodi na Prokoškom jezeru krajem septembra

Jedna od destinacija studenstkih pohoda, već tradicionalno nekoliko godina je i Prokoško jezero, kod Fojnice. Tako će i ove godine krajem septembra veliki broj studenata iz BiH boraviti jedan vikend na ovom prelijeom prirodnom biseru.

„Ovo je poseban pohod, pa prema tome primarni cilj našeg pohoda je Prokoško jezero. Nadmorska visina jezera je 1635 m, dužina je 426m, širina 191m, površina 48.000m2, a maksimalna dubina jezera je 13 m. Jezero se nalazi na planini Vranici, geološki najstariji dio naše domovine. Prokoško jezero je najljepše naseljeno planinsko jezero u BiH“, poručuju organizatori.

Svi koji žele ići na Prokoško jezeru, u okviru pohoda, imaju priliku izabrati jednodnevni ili dvodnevni izlet.

Cijene pohoda su 20 i 39 KM a uplate su počele jutros, 04.septembara i traju do popunjenja kapaciteta. Viiše informacija možete dobiti OVDJE

Projekat “Studentski pohodi” pokrenut je od strane mladih entuzijasta, planinara, ljubitelja prirode i putovanja, a podržan od zvaničnih institucija Univerziteta u Sarajevu, s ciljem da se studentima i mladim ljudima omoguće obilasci prirodnih, kulturnih i drugih bogatstava Bosne i Hercegovine kao i mnoge atraktivne europske metropole.

Novum.ba

Vezano: