Dvije srebrne medalje za karate klub Mladost

Prošlog vikenda,sedmicu nakon Federalnog prvenstva, održano je Državno prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore. Prvenstvo je održano u Vogošći,a učešće je uzelo oko 500 takmičara iz 97 karate klubova sa područja Federacije BiH i Republike Srpske.

Karate klub „Mladost“ Vitez je predstavljalo šest takmičara koji su osvojili dvije srebrene medalje .Titulu vicešampiona države ponijeli su naš trener Adnan Hurem u kategoriji borbe U21 seniori -67kg i Sivro Ajdin u kategoriji borbe kadeti -63kg.
Za ulazak u finale kao i za treće mjesto izgubili su Munib Dedović u kategoriji borbe juniori +76kg i Daniel Strukar u kategoriji borbe juniori -68 kg, dok je Varupa Nedžmina u kategoriji borbe juniorke +59kg izgubila za treće mjest
o.

Šef stručnog štaba karate kluba“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović, zadovoljan je, kaže, postignutim rezultatima te vjeruje da će ovi takmičari izboriti i dobar rezultat na nastupima na Balkanskom prvenstvu a također se nada da će neko od njih otputovati i na Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Čileu.

Novum.ba

Vezano: