Kiseljak: IV druženje mladih i sportske igre

Danas u 10:00 počelo je IV druženje mladih i sportske igre u Kiseljaku u mjestu Bilalovac. Manifestacija je otvorena malonogmetnim turnirom, u malonogometnom turniru učestvuje deset ekipa: Kseljak, Mašinci 2, Kaonik, EKO Zeleni rast, Mladost, Fatih, Zabrđe, Milodraže, Đerzelez, Zrna zvijezda.

Također organizovano je i takmičenje u gađanju vazdušnom puškom u organizaciji KPS Gummb, prvo mjesto u ovoj disciplini osvojio je Nijaz Drinić, drugo mjesto Mirsad Mujić i treće mjesto Asmir Drinić. Prvo mjesto u disciplini skok u daljinu osvojio je Aldin Jahić, drugo mjesto Aid Purišević i treće mjesto Muhamed Karasalihović. Prvo mjesto u bacanju kugle osvojio je Aldin Jahić, drugo mjesto Begović Elvir i treće mjesto Mujo Hodžić.

Održan je i kviz iz poznavanja fotografije i fotografisanja u organizaciji Udruženja građana Novum, a najbolji Almedin Samouk osvojio je 100 KM.

Prvo mjesto u disciplini trčanje u vreći za žene osvojila je Mubina Japaur, za muškarce Avdo Selimović.

Prvo mjesto u malom nogometu osvojila je ekipa Kaonik - Busovača, drugo mjesto osvojila je ekipa Bilalovac - Milodraž, treće mjesto osvojila je ekipa Udruženje Fatih Milodraž i četvrto mjesto pripalo je ekipi Mladost - Vitez . Osim takmičarskog dijela organizovana je i tampolina i veliki tobogan za najmlađe posjetioce, kao i stoni fudbal, odbojka, te muzika i piće.

Manifestacija Druženje mladih i sportske igre postala je već tradicija u Kiseljaku, cilj manifestacije je okupiti što veći broj mladih i pružiti im raznovrstan zabavni program i sadržaj. Ovu manifestaciju podržala su udruženja Izvor 08, Fatih,Zeleni rast, Intelekt, Triumf, Đerzelez, Košćan, Carioce, Zelena panorama, Novum i KPS Gummb.Generalni sponzor ove manifestacije je BH Pošta d.o.o. na čelu sa Mirsadom Mujićem. Važno je napomenuti da je ovo do sada najmasovnije druženje, tokom dana manifestaciju je posjetilo više od hiljadu ljudi.

 

Novum.ba

Vezano: