FOTO/‛Promo‛ namučio ‛Slobodu‛ u pripremnoj utakmici

U utorak, 10. septembra, u Donjem Vakufu odigrana je prijateljska košarkaška utakmica između debitanta u Ligi 12, KK "Promo" Donji Vakuf i ovogodišnjeg učesnika ABA 2 lige, KK "Sloboda" Tuzla.

Obzirom da je to bila prva pripremna utakmica za "Momke s Vrbasa", protiv izuzetno jakog protivnika, Donjovakufljani mogu biti zadovoljni viđenim i pored poraza rezultatom 85:97.

Sva ovogodišnja pojačanja pokazala su da je urađen kvalitetan skauting i da će KK "Promo" dostojno predstavljati Donji Vakuf u elitnom takmičenju bh. košarke. Tokom cijelog susreta "Promo" nije dozvoljavao Tuzlacima da prelome utakmicu i do zadnje dvije minute vodila se poprilično izjednačena borba.

U nekoliko navrata "Sloboda" je dostizala dvocifrenu prednost, ali se ekipa trenera Hamde ekspresno vraćala. Ipak, u samom finišu, uigranija i realno kvalitetnija ekipa "Slobode" odnosi pobjedu. Bitno je naglasiti da u "Promo", zbog nekih administrativnih zapreka, još nije stigao nigerijski košarkaš, Princ Orizu. Njegov dolazak očekuje se ovih dana, a onda imamo još mjesec dana da se tim uigra i dostigne maksimalnu takmičarsku formu.

A sada, riječ-dvije o najvažnijem. Iako ova utakmica nije specijalno najavljivana i javnost je obaviještena tek sinoć, u 18:30 sati u "Promo areni" bilo je preko 600 gledalaca, najboljih navijača na svijetu, našeg "Žutog tornada".

Oni su pokazali da za "Momke s Vrbasa" nema trening utakmica, svaka je važna, u svakoj smo svi zajedno velika sportska porodica, u pobjedama i porazima jedni uz druge.

"Teško je i zamisliti atmosferu koja nas očekuje kada liga počne. Bila je ovo samo najava onog što nas očekuje od 12. oktobra svake druge subote u Donjem Vakufu. Imamo ekipu koja je sposobna napraviti probleme svakom protivniku, a uz podršku ovakve publike mnogi će se, vjerujemo, kući vratiti pognutih glava.", kažu iz "Proma".

Novum.ba

Vezano: