FOTO/Vandalizam u područnoj osnovnoj školi Bilalovac

Zgrada područne osnovne škole u Bilalovcu je bila znatno dotrajala, neuslovna, i ambijent za nastavu je bio mimo svih standarda. U zadnje dvije godine se mnogo uložilo u renoviranje zgrade kako enterijera tako i eksterijera...
Zahvaljujući zalaganju i ulaganju velikog truda i to: rukovodstvu škole, rukovodstvu Medžlisa IZ Kiseljak, rukovodstvu OO SDA Kiseljak, rukovodstvu Općine Kiseljak i Vlade SBK ova škola danas  lijepo izgleda,urađeno je grijanje na pelet, zamijenjena stolarija, namještaj.
Da bi i vanjski dio bio lijep nakon rekosntrukcije krova, privode se kraju radovi na postavljanju thermo fasade koju finansira vijećnik u OV Kiseljak, Izudin Dahija koji je zaposlen kao vjeroučitelj u školi.

"Na ovu lijepu priču su u četvrtak, 12.09.2019. godine bacili mrlju obijesni pijani mladići. U noći, sa srijede na četvrtak, vandali su došli pijančiti kod škole, pa su nakon pijanke flašama porazbijali prozore i oštetili fasadu koja je dan prije ugrađena", ikazao je direktor Nermin Merhemić.

Pričinjena je veća materijalna šteta.

"Zahvaljujujemo se pripadnicima PS Kiseljak koji su brzo i efikasno pronašli svjedoke i počinioce ovog vandalskog čina.. Naši učenici koji su došli u školu u ranim jutarnjim satima u svojim učionicima zatekli su ružan prizor: porazbijane prozore i flaše od piva. Ali ohrabrenje i nadu nam daju naši učenici koji kažu..."Sramota! Mi ukrašavamo, a oni razbijaju i kvare ovako lijepu Školu", dodaje Merhemić.

Novum.ba

Vezano: