Tim Fojnica: Akcija prikupljanja sredstava za stipendiranje učenika

Udruženje Prosvjetitelj - Tim Fojnica pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava za stipendiranje učenika, te ovom prilikom pozivaju i obavještavaju ljude dobre volje koji žele uzeti učešće u ovom projektu, da to mogu učiniti preko ovog tima.

"Članovi tima su iz svojih ličnih sredstava skupili sredstva za jednog učenika iz Fojnice kao i šestoro djece iz Burkine Faso, jedne od najsiromašnijih afričkih zemalja.

Molimo vas da pažljivo pročitate dalji dio teksta.

Znači li vam nešto broj 38 000 000?

Često će nas pri pomisli na milione um odvesti na novac, kilometre, zemljišne površine i slično. Nažalost riječ je o broju afričke djece koja su stekla starosnu dob, a ne pohađaju školu zbog loših uslova za život. Ako tome pridodamo glad, bolest, udaljenost i opasnost sa kojima se susreću na putu do škole postavljamo sebi pitanje: „Da li i jedno dijete na zemaljskoj kugli zaslužuje takve uslove života?“.

U toku je prikupljanje novčanih sredstava za stipendiranje djece za školsku sezonu 2019/2020.

Stipendija za jedno dijete iznosi samo 30 KM za jednu školsku godinu.

Mi vjerujemo da će veliki broj djece u Burkini Faso imati mogućnost da nastavi školovanje zahvaljujući upravo donacijama dobrih ljudi" saopćeno je iz Tima prosvjetitelj.

Ko želi da se priključi ovoj aktivnosti, može kontaktirati Tim prosvjetitelj putem web stranice ili direktno na broj Koordinatora Tima Fojnica:
Aziz Hurem, 061-403-667 (Viber, WhatsApp)

Napomena:
Vi kao donator imate pravo da birate vrstu stependiranja:

  • - lokalno stipendiranje (učenici u Fojnici)
  • - opismenjavanje na prostorima Afrike (Burkina Faso).

Novum.ba

Vezano: