Travnik nizom sadržaja i okruglim stolom obilježava Svjetski dan turizma

Općina Travnik u saradnji sa Turističkom zajednicom SBK/KSB će sutra, 27. 09. 2019. godine nizom sadržaja obilježiti Svjetski dan turizma na nekoliko različitih lokacija u Travniku.

U periodu od 10 do 16 sati Zavičajni muzej Travnik i Memorijalni muzej „Rodna kuća Ive Andrića upriličit će „dan otvorenih vrata“, a na Centralnom gradskom trgu će biti predstavljena prodajno – izložbena postavka proizvođača rukotvorina i suvenira, kao i turistička ponuda općine Travnik i smještajno-ugostiteljskih kapaciteta putem promotivnih materijala. Ovom prilikom, svi prolaznici će moći besplatno uživati i u jedinstvenoj turističkoj ponudi „flying experience“, te koristeći virtuelne naočale putem virtuelnog „leta“ iznad Travnika doživjeti jedno sasvim novo iskustvo.

Faris Hafizadić, stručni saradnik za pitanja mladih i protokolarne aktivnosti načelnika Općine Travnik je istaknuo da već treću godinu zaredom nastoje njegovati tradiciju obilježavanja važnih datuma, te da je za Općinu Travnik turizam od strateškog značaja, a ovo je jedna od prilika da se javni i privatni sektor druže i razmijene iskustva, te dobiju neka nova saznanja i smjernice za budućnost.

U periodu od 11 do 13 sati u prostorijama književnog ateljea „Rodna kuća Ive Andrića“ biće upriličen okrugli sto na temu „Stanje i perspektiva turizma na području općine Travnik“, u okviru kojeg će učestvovati predstavnici Ministarstva privrede SBK/KSB, Općine Travnik, Turističke zajednice SBK/KSB, Zavičajnog muzeja Travnik, Internacionalnog univerziteta Travnik i turističkih agencija.

-Okruli sto je prilika da se kaže nešto više o trenutnom stanju u oblasti turizma na području općine travnik kao i o njegovoj perspektivi upravo u vremenu kada iščekujemo razmatranje i konačno usvajanje prijedloga Zakona o turističkim zajednicama na području Srednjobosanskog kantona, kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica TZ SBK/KSB.

Ovom prilikom će također Turistička zajednica SBK/KSB predstaviti  i kratka video prezentacija turističke ponude Srednjobosanskog kantona, a pozvani su i svi sugrađani da se uključe u dijalog sa učesnicima okruglog stola.

Novum.ba

Vezano: