MUP SBK: U Travniku pronađena droga

U ulici Donje Osoje, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, jučer su izvršili kontrolu i pregled osobe J.D. rođen 1988.godine i M.S. rođen 1977.godine, obojica iz Travnika. Prilikom kontrole i pregleda, kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U nastavku aktivnosti, u mjestu Vakuf, općina Travnik navedeni službenici su u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije izvršili kontrolu i pregled osobe H.Z. rođen 1991.godine iz Travnika.

Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dok je na mjestu gdje je isti zatečen pronađeno 7 omota sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, 9 tableta za koje se sumnja da je opojna droga ecstazy, 4 pvc vrećice sa praškastom materijom za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i predmeti koji se  mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni na izdržavanju kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, tzv. narukvica, zbog ranije počinjenih krivičnih djela, o čemu su odmah obaviješteni nadležni organi.

Pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: