Pripreme/'Promo' bolji od 'Mladosti'

Kako se bliži početak košarkaškog prvenstva BiH,  ekipa KK “Proma” polako pronalazi takmičarsku formu.

U ponedjeljak, 30. septembra, u Donjem Vakufu “Momci s Vrbasa” savladali su dugogodišnjeg prvoligaša, ekipu KK “Mladost” Mrkonjić Grad, rezultatom 76:67.

Od početka utakmice Vakufljani su krenuli jako, diktirali tempo i povećavali rezultatsku prednost koja je sredinom trećeg perioda dostigla 18 poena. U zadnjem periodu gosti čvtstim presingom po cijelom terenu uspijevaju smanjiti razliku, da bi na dvije minute do kraja stigli na samo 5 poena zaostatka. 

Ipak, igrači “Proma” nisu dozvolili potpuni preokret. Iskusno su priveli utakmicu kraju i zasluženo slavili. U ovoj utakmici nije nastupio Alija Islamović zbog povrede, te Damir Kasun zbog bolesti, što postignuti rezultat čini još vrijednijim.

Kao što igrači na terenu pronalaze pravu formu, čini se da i donjovakufska publika, popularni “Žuti tornado”, polako pali motore.

“Sinoć je u “Promo areni” bilo oko 800 gledalaca. Kako je riječ o pripremnoj utakmici i na tribinama je, s vremena na vrijeme, izvršena provjera glasnosti. Gromoglasno “Donji Vakuf, Donji Vakuf…” u samoj završnici utakmice dokaz je da su navijači spremni i jedva čekaju prvenstvena uzbuđenja koja počinju za manje od dvije sedmice. A onda, jako i ponosno, za KK “Promo”, za Donji Vakuf”, saopšteno je iz KK Promo.

Novum.ba

Vezano: