Vitez: Prezentacija projekta 'Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede'

U okviru realizacije sportsko-edukacijskog projekta „Škola mini rukometa – male ruke za velike pobjede“, koji se realizira na području općine Vitez, članovi Rukometne akademije Vitez započeli su sa aktivnostima promocije projekta u osnovnim školama na području općine Vitez.

Projekt, koji se realizira u tri osnovne škole u Vitezu, a predstavlja dio Regionalnog
programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), ima za cilj okupiti što veći broj
djece rane školske dobi i kroz školu mini rukometa afirmirati rukomet i sport uopće, kao
važan segment zdravog odrastanja. Projekt ujedno promovira suradnju odgojno obrazovnih i sportskih institucija, paralelno se obraćajući i roditeljima, izgrađujući svijest da je bavljenje sportom nešto opće prihvaćeno, korisno i dostupno. Na prezentacijama je naglasak stavljen na činjenicu da se radi o projektu koji ne zahtijeva nikakva financijska ulaganja roditelja, zahvaljujući UNDP –u i Općoni Vitez i koji u konačnici za krajnji cilj ima povećanje broja djece koja se aktivno bave sportom. Prezentacije su održane u Osnovnim školama u Vitezu i Dubravici, te će se nastaviti već naredni tjedan u Biloj.

Aktivni treninzi mini rukometa za djecu ovih osnovnih škola, kao i ostalu djecu koja pokažu
interes za bavljenje rukometom počet će u 10. mjesecu u školskim dvoranama i Gradskoj
sportskoj dvorani u Vitezu.

Novum.ba

Vezano: