Uprava ŠPD 'Srednjobosanke šume' i resorni ministar Salkan Merdžanić u službenoj posjeti Turskoj

Delegacija ŠPD ˝Srednjobosanske šume˝, predvođena generalnim direktorom Vildanom Hajićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK Salkanom Merdžanićem, boravi u višednevnoj posjeti Turskoj.

U sklopu radne posjete jučer je upriličen sastanak sa rukovodstvom Regionalne direkcije za šumarstvo Republike Turske, sa sjedištem u Antaliji.

Delegaciju je dočekao direktor Vedat Dikici’yi koji je izrazio zadovoljstvo zbog posjete te gostima uručio poklon za sjećanje na ovu posjetu.

Prilikom posjete razgovarano je o aktivnostima Regionalne direkcije Antalije te o mogućnostima saradnje u oblasti šumarstva.

Nakon toga, održana je i prezentacija o aktivnostima regionalne uprave Antalije te su predstavnici ŠPD-a imali priliku posjetiti Direkciju rasadnika šuma Antalija.

Ova službena posjeta je realizovana zahvaljujući Sporazumu o saradnji u šumarstvu potpisanog 2010. godine, između Saveza šumarskih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine (USIT) i Generalne uprave za šumarstvo Republike Turske.

Novum.ba

Vezano: