Uprava ŠPD 'Srednjobosanske šume' u obilasku šumskih bogatstava Turske

Uprava ŠPD ˝Srednjobosanske šume˝, na čelu sa generalnim direktorom Vildanom Hajićem te ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK Salkanom Merdžanićem, boravi u višednevnoj posjeti Turskoj.

U sklopu radne posjete upriličen je niz sastanaka sa rukovodstvom Regionalne direkcije za šumarstvo Republike Turske, sa sjedištem u Antaliji.

Također, delegacija iz BiH je imala priliku da se upozna sa aktivnostima Regionalne direkcije Antalije.

Posljednja dva dana članovi ŠPD-a su, u pratnji domaćina, posjetili rasadnike te su obišli veliki dio terena kojima gazduje Regionalna direkcija za šumarstvo Antalija.

„S obzirom na površinu kojom gazduju, te uslove i konfiguraciju terena, obilazak određenih lokacija upriličen je vožnjom helikopterom“ rekao je ministar Salkan Merdžanić, nakon obilaska terena.

Inače, stručno-edukativna posjeta realizovana je zahvaljujući Sporazumu o saradnji u šumarstvu potpisanog 2010. godine, između Saveza šumarskih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine (USIT) i Generalne uprave za šumarstvo Republike Turske a trebala bi rezultirati još boljoj saradnji ove dvije zemlje u oblasti šumarstva.

 

Novum.ba

Vezano: