Nogometna reprezentacija BiH danas dočekuje tim Finske

Bosanskohercegovačka reprezentacija u nogometu odmjerit će snage sa selekcijom Finske danas na stadionu Bilino polje u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Selektor bh. tima, Robert Prosinečki naglasio je važnost susreta.

“Ovo je najvažniji meč za nas, moramo ići naprijed i nemamo drugu opciju. Svaki drugi rezultat i Finci vjerovatno idu dalje. Znam prvih 11 koji će izaći na teren, dati sve od sebe. Neko mora zamijeniti Edina. Cijela ekipa treba biti zajedno da bi napravili dobar rezultat. Znamo u kakvoj smo situaciji, utakmica odlučuje put dalje. Ako mi damo sve od sebe, možemo se nadati dobrom rezultatu. Sigurno da imamo taj inat, očekujemo podršku navijača, kroz ove utakmice ih nismo razveselili, ali želimo da budemo što bolji. Vjerujemo da možemo još neke stvari uraditi, možemo otići na veliko takmičenje, imamo talentiranu grupu”, rekao je Prosinečki.

Miralem Pjanić, kapiten bh. tima, rekao je kako cijeli tim mora dobro odigrati.

“Više puta sam govorio, ako Miralem odigra dobro, to je zato što i drugi odigraju dobro. Potrebno je da se cijela reprezentacija bori od prve minute do kraja, da pokažemo šta znamo. Gotovo je sve ako izgubimo, ja ću biti spreman i dati sve od sebe i nadam se da ćemo svi biti na nivou, jer samo nam to može biti dovoljno. Utakmica je vrlo bitna. Poseban pritisak zbog kapitenske trake nemam”, rekao je Pjanić.

Pjanić je kazao kako je bh. tim gubio bodove tamo gdje nije smio.

“Kad smo igrali protiv Grčke kući, nismo imali sreće. Tada sam dobio crveni karton, bili smo bolji tu. U Finskoj nam je falila želja i vjera da možemo biti na velikim takmičenjima. Igrači moraju više uzeti odgovornost, pokazati se kako igraju i u klubovima. Fali nam taj korak da budemo među najboljima. Ne možete ovisiti o samo jednom ili dva igrača, svi moramo biti dobri. U Armeniji smo se borili, Armenci su možda pokazali nešto više. Siguran sam da imamo budućnost, moramo se probuditi, moraju se svi pokazati i dokazati da su željni dresa i da im je čast da ova reprezentacija bude na velikim takmičenjima. Ja uvijek želim sve više i tako moramo svi misliti”, rekao je Pjanić.

Susret Bosna i Hercegovina – Finska igra se danas od 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Novum.ba

Vezano: