Bugojno: Završen projekt stambenog zbrinjavanja romskih porodica

U naselju Bristovi kod Bugojna izvršena je primopredaja stanova za tri romske porodice, i nove prostorije koje će ubuduće koristiti udruženje Roma i predstavnici mjesnih zajednica Bristovi, Vrbas I i Vrbas II.

Na taj način, privedena je kraju posljednja, treća faza projekta, u kojem je stambeno zbrinuto ukupno šesnaest romskih porodica s područja ove općine.
Radi se o projektu čija je implementacija počela 2013., uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Švicarskog Caritasa i Općine Bugojno.
Ključeve korisnicima novoizgrađenih stambenih jedinica uručio je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

-Prije samo nekoliko godina, nismo mogli ni zamisliti da ćemo na ovom mjestu imati jedan ovakav objekt. Kao načelnik, ponosan sam na sve što je urađeno u proteklom periodu - kazao je prvi čovjek bugojanske općine.

Po riječima Dine Mešan iz Službe za stambeno-komunalne poslove, obnovu, razvoj i mjesne zajednice općine Bugojno, jedan od ciljeva projekta je da se osiguraju bolji uvjeti života u ovom dijelu Bugojna, a shodno akcionom planu koji je usvojilo Općinsko vijeće.

-U posljednju fazu projekta, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH doniralo je 100.000 KM, Caritas 69.000 KM, a Općina Bugojno 62.000 KM. Također, asfaltiran je put koji se nalazi u neposrednoj blizini - naglasila je .

Novum.ba

Vezano: