Ženska omladinska liga BiH: Dvije pobjede kadetkinja KK Star

KK STAR Fojnica je tokom vikenda bio domaćin prvog i drugog kola ženske omladinske lige BiH u selekciji kadetkinja gdje su nastupale ekipe G - Stars Gračanica, ŽKK Play off Sarajevo, KK Lavovi Brčko i KK STAR FOJNICA.

Prve na parket su istrčale ekipe KK Star Fojnica i KK G - Stars Gračanica gdje su djevojke iz Fojnice ostvarile pobjedu protiv ekipe iz Gračanice.

Drugu utakmicu su igrale ekipe iz Brčkog i Sarajeva, gdje je od početka odlična ekipa iz Brčkog vodila utakmicu u jednom smjeru i pobjedile ekipu iz Sarajeva.

Nakon pauze, na parket su istrčale ekipe Play off Sarajevo i G Stars Gračanica gdje se vodila izjednačena borba do zadnje četvrtine, gdje je ekipa iz Gračanice na kraju slavila i odnijela zasluženo pobjedu u Gračanicu.

„I na kraju dana derbi između ekipe KK STAR i KK Lavovi Brčko gdje se od početka igralo koš za koš, a naše djevojčice odličnom timskom igrom i brzom tranzicijom dolaze do željene pobjede nad super ekipom iz Brčkog. Šta reći drugo nego da smo presretni na početku sezone, gdje se nadamo da ćemo nastaviti u odličnom ritmu pružati super igre. Ponosni na našu djecu,klub, grad“ poručuju na kraju iz KK STAR Fojnica.

Rezultati :
KK STAR FOJNICA 72
KK G Stars Gračanica 41

KK Play off Sarajevo 17
KK LAVOVI Brčko 63

KK G Stars Gračanica 57
KK Play off Sarajevo 42

KK STAR FOJNICA 72
KK Lavovi Brčko 57

Novum.ba

Vezano: