Nizom sadržaja u Travniku se obilježava 140 godina vatrogastva

Nizom prigodnih sadržaja u periodu od 25. do 30. oktobra, ove godine bit će obilježen veliki jubilej - 140 godina vatrogastva u Travniku.

Manifestacija počinje izložbom fotografija pod nazivom „Požari u Travniku“ i izložbom likovnih radova djece  iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje Obdanište Travnik na temu „Kad porastem bit ću vatrogasac“ koje će biti predstavljene u prostorijama JU Centar za kulturu općine Travnik.

„Dan otvorenih vrata“ planiran je za 29. oktobar na platou ispred PKSC "Pirota" kada će biti predstavljena nova oprema Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik, te uručene nagrade za najbolje literarne i likovne radove učenicima osnovnih škola.

Defile vatrogasne  jedinice održat će se 30. oktobra u periodu od 10 do 12 sati na relaciji Meljanac – Aleja konzula  – Bosanka ulica, a učestvovat će TVJ Travnik, DVD Turbe, DVD Nova Bila i DVD Vitovlje i Poduzetna jedinica ŠPD Srednjobosansk šume uz pratnju članica Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“ , Muzičkog društva Travnik i Limene glazbe „Lašva“ Nova Bila.

Svečana akademija povodom obilježavanja 140 godina vatrogastva u Travniku održat će se 30. oktobra, 2019. godine sa početkom u 13 sati u Centru za kulturu općine Travnik.

Novum.ba

Vezano: