Glumci iz Travnika nagrađeni na smotri kazališnih amatera u Slavoniji

U posljednjem vikendu smotre, koja je trajala u periodu od 28.9. do 27.10. 2019. godine, Travničani su zauzeli posebno mjesto, te se zajednički predstavilo: Pozorište Travnik  sa predstavom “F.K.P”. i “Snovopriče o životu Petra Barbarića”, Hrvatsko kazalište Travnik sa predstavom “Krokodili” i “Snovopriče o životu Petra Barbarića” i dramski studio KŠC “Petar Barbarić” Travnik, također sa predstavom “Snovopriče o životu Petra Barbarića”

Pozorište Travnik sa predstavom F.K.P. autora Rusmira Agačevića Rusa u režiji Roberta Zahirovića u koprodukciji sa JU Centar za kulturu općine Travnik, dobilo je nagradu za najbolju ulogu u toj predstavi koju je osvojila glumica Renata Ignjić za ulogu “Jamesdina”.

Član Pozorišta Travnik Nebojša Filipović dobio je nagradu za najbolju ulogu u predstavi “Snovopriče o životu Petra Barbarića” autora Rusmira Agačevića u režiji Ante Bilića, koju zajedno izvode HAK, Pozorište Travnik i Dramski studio KŠC Travnik.

Matej Baškarad,  u predstavi “Krokodil” u režiji Ante Bilića – Hrvatsko kazalište Travnik, osvojio nagradu za najbolju ulogu lika “Semjon Sejmonović”.

Novum.ba

Vezano: