Građani Jajca pokrenuli veliku volontersku akciju

Pozivaju se svi zainteresirani građani da sudjeluju u prvoj volonterskoj akciji sadnje drveća pod nazivom Zeleni kvadrati života koja će biti organizirana u subotu, dana 02.11.2019. godine na lokaciji Gornji Bešpelj (šumarska kuća).
Predviđena je sadnja 1.000 sadnica bijelog bora

-Svjesni činjenice da se na području općine Jajce ali i čitavoj Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje predstavljaju jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše regije, udruga “Mungos” je, u saradnji sa “Šumarijom Jajce” odlučila pokrenuti ovu akciju s ciljem podizanja svijesti o zaštiti životne sredine i važnosti šumskog ekosustava, poručuju organizatori akcije.

Svi učesnici akcije će biti podijeljeni u grupe koje će predvoditi stručnjaci, diplomirani inženjeri šumarstva. Za sve učesnike sadnje drveća bit će obezbjeđen ručak te topli i hladni napitci. Bilo bi poželjno da svi koju su u mogućnosti donesu sa sobom alat za sadnju.

Svim okupljenima će se obratiti načelnik Općine Jajce, Edin Hozan, svi učenici će dobiti elektronsku zahvalnicu.

Dodatne informacije možete dobiti u prostorijama “Šumarije Jajce”, ili pozivom na broj 063/666-947 ili na Facebook stranici “Zeleni Kvadrati Života”.

Planiran je sljedeći dnevni program:

  • 09:00 Okupljanje ispred muzeja Avnoja
  • 09:15 Polazak autobusa prema odredištu
  • 09:40 Dolazak na odredište
  • 10:00 Početak akcije
  • 12:00 Završetak akcije (ručak, osvježenje i druženje)
  • 14:00 Povratak

Novum.ba

Vezano: