U Donjem Vakufu promovisana knjiga 'NATO i sigurnost Evrope'

 

Knjiga “NATO i sigurnost Evrope” autora prof.dr. Selme Cikotića, dekana Nacionalne sigurnosne akademije i bivšeg ministra odbrane BiH te generala Armije RbiH Fikreta Muslimovića, promovisana je večeras u Donjem Vakufu.

Pored autora, o knjizi je govorio i general Oružanih snaga BiH, prof.dr. Kenan Dautović.

21.oktobra Donjovakufljani su obilježili 26.godina od formiranja 770 Slavne brdske brigade. Brigade koja je bila u sastavu 7.korpusa Armije RBiH. Večerašnji gosti u tom periodu imali su značajnu ulogu tokom odbrane BiH te su kroz svoj ratni period itekako bili upoznati sa hrabrom borbom donjovakufskih boraca.

JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf i Općina Donji Vakuf na ovaj način dale su svoj doprinos obilježavanju Dana osnivanja donjovakufske brigade. U ime domaćina, prisutnima se večeras obratio općinski načelnik Huso Sušić.

Knjiga „NATO I sigurnost Evrope“  predstavlja sve što se dešavalo između NATO-a, Evrope i Rusije, a knjiga pored BiH obuhvata prostor cijelog Balkana, Ukrajine, Gruzije i Sirije. Knjiga govori o turbulentnom vremenu i prostoru koji je sklon dramatičnim promjenama.

Novum.ba

Vezano: