MUP SBK: U Fojnici i Travniku pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 31.10.2019.godine oko 18,45 sati u ulici Šakira Sikirića, općina Fojnica, policijski službenici PS Fojnica izvršili su kontrolu i pregled osobe E.J. rođen 1976.godine iz Fojnice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis. U nastavku aktivnosti, u ulici Šetalište, općina Fojnica u ugostiteljskom objektu izvršena je kontrola osobe A.K. rođena 1995.godine iz Fojnice, koja je izjavila da je prodala osobi E.J. opojne materije, te je dobrovoljno predala određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana oko 22,50 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, policijski službenici Policijske ispostave Han Bila (PS Travnik) izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke VW „Bora“, kojim je upravljao A.H. rođen 1997.godine, sa kojim su u vozilu zatečeni E.K. rođen 1997.godine i H.A. rođen 1996.godine, svi iz Travnika. Tom prilikom kod istih je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evdentirano je 15 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 282 prekršajna naloga, od kojih je 148 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 11 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Novum.ba

Vezano: