Održana sjednica OV Fojnica: Vijećnici informisani o stanju u Lječilištu Reumal

Sjednica Općinskog vijeća Fojnica održana je danas gdje je, nakon usvajanja dnevnog reda te vijećničkih pitanja, vijećnicima prezentovana informacija o popunjenosti kapaciteta i njegov uticaj na prihode i rashode u Lječilištu Reumal.

Vijećnike su o stanju u Reumalu, kroz dostavljenu informaciju ali i usmeni izvještaj, informisali direktorica Lječilišta Ismira Kubat i izvršni direktor Alija Mukača.

Bilo je riječi o broju uposlenika, popunjenosti smještajnih kapaciteta, uslugama koje nude te ulaganjima u proteklom periodu. Naglašeno je poboljšanje u svakom segmentu poslovanja ove ustanove. Pojedini vijećnici su također potvrdili vidan napredak u ovoj ustanovi.

Kada je u pitanju Nacrt izmjene Regulacionog plana užeg urbanog područja Fojnica - „Poslovno turistička zona“, koji se našao na dnevnom redu, donesen je zaključak da načelnik Sabahudin Klisura organizuje sastanak koji bi trebao rezultirati rješenjem za ovo pitanje.

Na današnjoj sjednici su usvojeni i Izvještaj o izvršenju Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2019 do 30.09.2019. godine i izmjene i dopune Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2019. do 31.12.2019. godine, te Nacrt Budžeta općine Fojnica za period od 01.01.2020. do 31.12.2020. godine.

Novum.ba

Vezano: