FOTO/Završni radovi na uređenju platoa i dječijeg igrališta kod džamije Duhri

U proteklom periodu džemat Duhri uspio je povećati kapacitete parking prostora ispred  džamije, ugradnjom betonskih cijevi na postojećem potoku u dužini od oko 50. metara, kao i uređenje parkinga preko puta džemije.

S obzirom da postojećim potokom teće i kanalizacija, te da isti zrači neugodan miris, neposredno u blizini džamije, realizacijom nevedenog projekta riješili smo između ostalog i taj problem.

"Džemat Duhri, koristi priliku da se najiskreniji zahvali  džamatliji Amrisu Dediću, Osmanu Jahiću, direktoru firme “Bosman”, na saradnji i pomoći, te Adnanu Hadžiću, vlasniku firme “HAAD”, kao i ostalim džematlijama koji su podržali aktivnosti.", istaknuto je.

Također, u okviru ovog projekta i uređenja kompletnog platoa, predviđeno je uređenje i prostora kao budućeg igrališta za djecu, a sve s ciljem da bi u potpunosti zadovoljili potrebe naše djece, s ciljem druženja i razvijanja dodatnih tjelesnih sposbnosti, jer zdrava, okretna, spretna i vješta djeca mogu lakše “ nositi “ sve nedaće i teškoće života te mogu lakše obavljati svoje radne i društvene zadaće.


 

Novum.ba

Vezano: