Uskoro izgradnja sale i dijela zgrade škole u Kiseljaku

Od 2001. godine učenici povratnici u Kiseljak su imali veliki problem sa nedostatkom prostora za izvođenje nastave a tjelesni odgoj se izvodio uglavnom u učionici ili u dvorištu škole.
Želja i nada da učenici dobiju bolji prostor i salu je postojala od prvog dana jer uslovi u zgradi nekadašnjeg obdaništa nisu prilagođeni za nastavu u osnovnoj školi. Unutrašnji dio zgrade je pretrpio više preuređenja jer svake godine je broj djece rastao a prostora bilo sve manje i manje...
Bojkot nastave 2017.je omigocuo da ucenici imaju 65% tjelsenog odgoja sali OS Kiseljak a ostalo rade u ucionici...
Ove godime smo morali od jedne male napraviti dvije jos manje ucionice kako bi ucenike imali gdje smejstiti...a sama cinjenica da je bilo godina gdje smo nastavu izvodili u 4 smjene..

Objavljen je tender za početak izgradnje sale i dogradnje osnovne škole u Kiseljaku, a vrijednost  projekta je 510.000,00 KM
Trenutno je osigurano 210.000,00 KM i to:
100.000,00 KM je osigurala Vlada SBK
100.000,00 KM Federalno ministarstvo za raseljene osobe...
10.000,00 KM Denis Zvizdić, predsjedavajuci Vijeca ministara.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo Valdi SBK a posebno Premijeru SBK, Tahiru Lendi, ministru Edinu Ramiću, predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministru Adilu Osmanoviću. A najveća zahvala u ime roditelja, učenika i nas nastavnika ide OO SDA Kiseljak a posebno rukovodstvu Asmeru Japauru, Mirasadu Mujiću i Elvedinu Mušanoviću.", istaknuto je.


 

Novum.ba

Vezano: