Korisnici i radnici proslavili 64 godine postojanja i rada Zavoda Drin (FOTO)

Prije 64 godine, tačnije 1955.godine u Fojnici je osnovan Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” Fojnica, a i danas nakon toliko godina djeluje pružajući uslove za život i rad, za oko 500 korisnika.
 
Tradicionalno godišnjica Zavoda se proslavi na svečanostima za korisnike i radnike.
Obilježavanje Dana Zavoda započeli su korisnici na prigodnoj zabavi u hotelu Reumal.
 
„U restoranu hotela,uz svečanu večeru, muziku, ples i pjesmu tradicionalno organizujemo zabavu za korisnike. Zajedno sa uposlenicima Zavoda, stručnim voditeljima, njih 200 slavilo je do kasno u noć, druženje, ples, sreća na licu svakog od njih. Sreća i na licu uposlenika, jer moto njihovog rada, osmijeh na licu korisnika je uveliko postignut” kažu u Zavod Drin.
 
U petak navečer, na istom mjestu priređena je zabava za radnike, menadžment i upravni odbor Zavoda Drin.
 
Prisutne su na zabavi pozdravili predsjednik UO Branko Golub i direktor Adis Ramić, koji su svima poželjeli sve najbolje povodom 64 godine postojanja i rada.
 
„Prethodna godina je bila teška za mene, a za vas neizvjesna, međutim sve je prošlo u najboljem redu i zbog toga sam zadovoljan. S druge strane, nadam se da ćemo i dalje svi, uz međusobno uvažavanje i povjerenje, raditi najbolje posao koji nam je povjeren“ kazao je prilikom obraćanja direktor Ramić.
 
Nakon obraćanja, direktor Zavoda je uručio zahvalnice i nagrade sa navršenih deset, dvadeset i trideset godina radnog staža u Zavodu.
 
Radnici sa deset godina staža su: Lejla Agić, Hidajet Ajanović, Alisa Fejzić, Ermin Fejzić, Saudina Huseinbašić, Zehrid Klisura, Adnan Kučuk, Senid Omerčević, Nijaza Pugonja, Kasim Smajić i Fahra Džafić.
 
Radnici sa 20 godina radnog staža u Zavodu: KArahmet Đenita, Šabanović Mersiha, Salčinović Seniha, Varka Hanifa, Huseinbašić Maida i Jusupović Sabina.
 
A nagradu i priznanje za trideset godina dobila je Murada Šumež.
 
Nagrade su novčane, a osim njih svi radnici su također, povodom Dana Zavoda nagrađeni, kao i penzioneri ove ustanove.
 
Na zabavama su se za odličan provod i dobru muziku pobrinuli članovi Nature Orchestra.

Novum.ba

Vezano: