Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -1; Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 4; Bugojno, Drvar, Jajce, Sarajevo, Srebrenica 6; Bihać, Grude, Livno, Prijedor, Sanski Most 7; Banja Luka, Gradačac, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 8; Bijeljina, Doboj, Stolac, Zvornik 9; Mostar, Trebinje 10; Neum 13;

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Sunčanije vrijeme i umjerene temperature zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se djelimično popraviti u cijeloj zemlji. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 16, na jugu do 19 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom u drugom dijelu dana i u večernjim satima. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu od 17 do 23 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 11 do 18, na jugu do 20 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 11 do 18, na jugu do 21 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Novum.ba

Vezano: