Hrvatska: Kolindi opala popularnost, slijede je Milanović i Škoro, a pojavilo se i novo ime

Predizborna kampanja u Hrvatskoj počet će krajem mjeseca novembra. Ipak već sada su mediji u ovoj državi izuzetno zagrijani za ovu temu, te se prave istraživanja koja pokazuju raspoloženje potencijalnih birača.

Do sada ustaljena trojkja: Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro dobili su i četvrtu facu u ovoj utrci. Prema istraživanjima na četvrtom mjestu, a nakon nekoliko medijskih gostovanja, našao se Mislav Kolakušić.

Mislav Kolakušić koji se vratio na svojih 14 posto podrške se zalaže za borbu protiv korupcije, totalni reset svih javnih službi, prije svega pravosuđa, i privlači razočarane birače koji su ga i doveli do mandata na EU izborima u maju. Povratkom u igru može znatno utjecati na izgled favorita za ulazak u drugi krug.

Kolinda Grabar Kitarović, kao i ostala dva kandidata u proteklom su periodu izgubili, a vjerovatno nauštb podrške koju je dobio Kolakušić, dio glasova. Ipak do izbora je dugo, a u predstojećem periodu svi kandidati će biti pod lupom javnosti.

Za sada, prema istraživanjima, Kolinda G. Kitarović ima 28,6% podrške, Milanović 24,3%, slijedi Škoro sa 16,7%, te Kolakušić sa 14%.

Planirano održavanje izbora je 22.decembra tekuće godine.

Novum.ba

Vezano: