VRIJEME/Obilna kiša i jaki udari vjetra do petka

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme kišom. U većem dijelu Posavine i na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni.

Jaki udari juga očekuju u zapadnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.Oblačno vrijeme očekuje se i u ostatku sedmice.

Sutra u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Umjereno oblačno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme prevladavat će u petak. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda, u subotu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Novum.ba

Vezano: