Srednjoškolsko veče MSŠ Donji Vakuf za Međunarodni dan srednjoškolaca

Već drugu godinu za redom, Vijeće učenika Mješovite srednje škole Donji Vakuf obilježava svoj dan, Međunarodni dan srednjoškolaca.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, streljani bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje.

Prošlogodišnja aktivnost se sastojala iz mirne šetnje gradom, gdje je više od 130 srednjoškolaca iz  škole pokazalo svoju aktivnost u zajednici. Međutim,ovogodišnji način obilježavanja ovog dana će biti posve drugačiji.

Vijeće učenika je odlučilo da Gimnazijsko veče, tradicionalnu aktivnost škole, koja se obilježava u posljednjih 8 godina, dovedu na jedan viši nivo i naprave kompromis sa Međunarodnim danom srednjoškolaca.
Srednjoškolska večer Mješovite srednje škole Donji Vakuf će biti obilježena petak, 15.11.2019.godine. Početak programa je zakazan za 19:00h,a mjesto održavanja jeste Centar za KIS Donji Vakuf.Za muziku će biti zadužen @deejay_inferno. Tematika ove zabave jeste neon.

Novum.ba

Vezano:

Image