Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U Sarajevu oblačnije prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra nas više sunčanog vremena očekuje na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

Prvog dana vikenda više sunčanog vremena je moguće na istoku i sjeveru Bosne. U ostalim područjima pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Novum.ba

Vezano: