Donjovakufski VIS Forte učestvovao na koncertu u čast žrtvama Srebrenice i Vukovara

U organizaciji Udruge Bošnjaka branitelja domovinskog rata Republike Hrvatske, u Splitu je organizovan koncert u čast žrtvama Srebrenice i Vukovara. Svojim učešćem na ovom koncertu predstavili su se i uspješni članovi VIS Forte iz Donjeg Vakufa.

„Poseban doživljaj za članove VIS FORTE bio je sinoć kada smo u Republici Hrvatskoj s ponosom predstavili svoju Bosnu i Hercegovinu i svoj Donji Vakuf. Naš domaćin, Kadro Kulašin inače rodom iz Donjeg Vakufa  potrudio se da se lijepo i ugodno osjećamo tokom boravka u prelijepom i sunčanom Splitu. Mi smo u kratkom periodu pokušali dočarati našu Bosnu i donijeti dijelić u RH Hrvatsku/Dalmaciju u kojoj je već itekako ima zahvaljujući našem domaćinu i njegovoj supruzi Jadranki koja nas je sa svojom ekipom počastila jednom ilahijom u njihovom aranžmanu“, kazali su iz VIS Forte Donji Vakuf.

Klape koje se uzele učesće su vrhunski interpretatori viseglasnog pjevanja što zahtjeva mnogo truda i odricanja.

Tokom svoga nastupa Forte se odlučio za unisonu izvedbu zbog tradicije naše pjesme. Posebnu pažnju privukle su solistice Almedina Omeragic i Arnela Ajanović

Iz VIS Forte Donji Vakuf ovom prilikom upućuju zahvalnost i općinskom načelniku Husi Sušiću koji je prisustvovao ovom koncertu u Splitu, te  firmi Inox Partner koja je bila sponzor prevoza!

Novum.ba

Vezano: