Zmajevi dočekuju moćnu Italiju

Fudbalska reprezentacija BiH u petak navečer u 20,45 sati u Zenici će dočekati Italiju u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020.

Utakmica nema rezultatski značaj jer Zmajevi više nemaju šanse za plasman kroz kvalifikacije, a Italija je već osigurala svoje mjesto na Euru.

Ipak, utakmica je itekako važna za reprezentaciju BiH jer bi dobar nastup Zmajevima vratio samopouzdanje i samim time povećao šanse u baražu koji ih očekuje u martu naredne godine.

Niko realan protiv Italije ne očekuje bod(ove), ali bi hrabar, čvrst i požrtvovan nastup vratio i povjerenje javnosti koje je kroz tekuće kvalifikacije uveliko poljuljano.

“Talijani su sve pobijedili do sada i vjerujem da imaju mnogo samopouzdanja. Na raspolaganju im je mnogo mladih i dobrih igrača. Napravili su smjenu generacija i imaju dobru reprezentaciju. Neće biti nimalo lagana utakmica za nas. Ipak, želimo pokazati da se možemo nositi sa svima, pogotovo što u Zenici igramo dobro”,

“Svi smo razočarani što nismo kroz kvalifikacije otišli na EURO. Morali smo i mogli biti drugi. Naš problem su bile utakmice na strani, gdje nismo bili tako dobri kao na svom terenu. Izgubili smo od Finske i Armenije, bila je šansa u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Sada želimo protiv Italije biti što je moguće bolji”, riječi su Prosinečkog.

Novum.ba

Vezano: