Završeni radovi na rekonstrukciji dijela puta između Kreševa i Kiseljaka

Jučer je u Deri priređena mala svečanost u povodu završetka radova na rekonstrukciji dijela regionalne ceste R 443 Kreševo – Kiseljak od Rakove Noge, odnosno Tomića, do Stanića krivine.

Rekonstruirana su 3,5 kilometra ceste, koja je, s dosadašnjih 5,5 metara proširena na 6,6 metara, s tim da su na krivinama urađena i dodatna proširenja.

Radove su izvela domaća poduzeća, „Grakop“, „Orman“ i „Ceste company“ iz Kiseljaka, a podizvođači su bili „Miličević“ i „Buljan ceste“ iz Kreševa. Ukupna vrijednost radova iznosi 4,2 milijuna, a sredstva su, kroz kreditno zaduženje kod Razvojne banke, osigurali Vlada i Skupština SBK.

Rekonstruirana cesta poslužit će svim Kreševljacima i Kiseljačanima, a posebno kreševskoj privredi, kao i mnogima koji svakodnevno putuju na posao iz jedne u drugu općinu.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Kreševo Renato Pejak i direktor Kantonalnog ureda za ceste Sulejman Bećirević, a zajednički zaključak je kako je urađeno mnogo, ali i da će u narednom razdoblju trebati nastaviti, ponajprije na dionici od Rakove Noge do Kreševa te onoj od Stanića krivine do ulaza u Kiseljak.  

Zanimljiv podatak iznio je Nijaz Orman, direktor i suvlasnik poduzeća „Orman“. On je kazao kako iz Sarajeva u Kiseljak ide preko Resnika i Dere. Iako je put duži za 3,2 kilometra nego kad se ide cestom preko Han Ploče i Brnjaka, zbog odlične ceste kroz Deru te uslijed činjenice da već dio puta ne prolazi kroz naselja, u Kiseljak se tako stigne brže, sigurnije i za manje vremena.

Novum.ba

Vezano: