KK Mladost prekinuo pobjednički niz KK Promo Donji Vakuf

U nedjelju, 17. novembra, u Mrkonjić Gradu odigran je susret 6. kola Lige 12 BiH između KK “Mladost” Mrkonjić Grad i KK “Promo” Donji Vakuf. U veoma uzbudljivoj utakmici na kraju su slavili domaći rezultatom 79:75 (23:22; 13:16; 24:18; 19:19).

Dvije ekipe poprilično ujednačenog kvaliteta pružile su pravu “rovovsku” borbu, u kojoj su i jedni i drugi igrali punim gasom na svaku loptu tokom svih 40 minuta utakmice. Prvo poluvrijeme dobija “Promo” minimalnom prednošću 36:38. U trećem periodu domaća ekipa dodatno je pojačala agresivnost u odbrani, te vrlo brzo okreću rezultat u svoju korist i dostižu visokih 10 poena prednosti 61:51.

Ipak, “Momci s Vrbasa” se ne predaju. Do kraja četvrtine stižu na minus četiri, a u prvoj minuti zadnjeg perioda Erwin Lee u prva dva napada pogađa za izjednačenje 60:60. Do kraja “Mladost” drži minimalnu prednost, a Donjovakufljanima se ne da da pogode u nekoliko navrata za izjednačenje i domaći odnose pobjedu.

Najviše problema odbrani “Proma” pravio je odlični centar Gojko Sudžum koji je postigao 19 poena, Stefan Mijović dao je 16, a Srđan Gavrić 12 poena. U “Promu” je ponovo najefikasniji bio Erwin Lee sa 23 poena, po 11 su ubacili Sedin Karavdić i Imran Fazlić, kapiten Nedim Mustafica dao je 9, Price Orizu 7, Milorad Sedlarević i Damir Kasun po 6, te Ismail Hodžić 2 poena.

“Ono po čemu će se svakako pamtiti ova utakmica je sjajna atmosfera koju su priredili navijači obje ekipe. Naime, u Mrkonjić je doputovalo više od 100 navijača “Proma” koji su zdušno bodrili svoju ekipu. S druge strane, domaću ekipu tradicionalno je podržavalo nekoliko stotina navijača. Ali, kako na terenu, tako i na tribinama, sve je prošlo u pravom fer i sportskom ambijentu. Domaćoj ekipi moramo zahvaliti na odličnoj organizaciji, te posebno pripadnicima policijskih snaga koji su obezbjeđivali utakmicu na ljubaznom i profesionalnom odnosu.
Hvala svim navijačima na podršci, nažalost, nismo nastavili pobjednički niz, ali pred nama su vrlo skoro nove utakmice i nova uzbuđenja. Već u nedjelju, 24. novembra, u Donji Vakuf dolazi šampion Bosne i Hercegovine, ekipa KK “Široki”. Za istinske ljubitelje sporta ne treba bolja pozivnica u “Promo arenu”. Sigurni smo da će “Žuti tornado” ponovo napraviti sjajnu atmosferu kojom će pomoći ekipi u pokušaju da napravi istinsku senzaciju protiv državnog prvaka”, saopćeno je iz KK Promo Donji Vakuf.

Novum.ba

Vezano: