30 medalja za karate klub ’MLADOST’ Vitez

U nedjelju 17.11.2019. godine , održano je petokolo kantonalne karate lige SBK/KSB za 2019 godinu. Turnir je održan u organizaciji karate kluba „Vezir“Travnik, a učešće je uzelo preko 370 takmičara iz 17 klubova u 483 kategorije. Takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez su osvojili 30 medalja i to 10 zlatnih, 8srebrnih i 12bronzanih medalja, te u ukupnom poretku zauzeli visoko treće mjesto sa osvojenih 46 bodova.

Zlatne medalje osvojili su Adilović Hamza i NedžminaVarupa u katama, Belmin Spahić, Luka Šapina, Ajdin Sivro, NedžminaVarupa, Ema Bešić, Azra Subašić, Emina Spahić i ženska kadetska i juniorska ekipa u borbama, srebrene medalje su osvojili Hana Smajlović i SeminHidić u katama,Husein Selava, Harun Redžić, Muhamed Čićak, Hana Smajlović,Armina Smajić i djevojčice ekipno u borbama, dok su sebronzanim medaljama okitili Luka Biletić, Danijel Strukar, Muhamed Čičak i Ferid Selava u katama,Emin Hidić, Ema Bešić,Edna Jusufbašić, Dominika Maleš, Tea Pavlović, Hurem Berina, Ajna Sivro i Elmedin Sivro u borbama.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, zadovoljan je postignutim rezultatima i plasmanom koje njegovi takmičari ostvaruju na svakom nastupu na kojem se pojave.

Novum.ba

Vezano: