CEM:Moramo dizati svijest o opasnosti alkohola za upravljačem automobila

U 2018. godini u Bosni i Hercegovini dogodile su se 36.672 prometne nesreće, a svaku petu uzrokovali su vozači u alkoholiziranom stanju. Trećina alkoholiziranih vozača, uključenih u prometne nesreće sa smrtnim ishodom je u dobi između 17 i 24 godine.

Rezultati su ovo istraživanja Centra za edukaciju mladih, koji je danas, u suradnji s Policijskom stanicom Travnik, organizirao akciju podizanja svijesti mladih vozača o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju. Akcija je organizirana u Travniku, na punktu redovne kontrole vozača i motornih vozila.

Volonteri Centra za edukaciju mladih, zajedno sa policijskim službenicima policijske stanice Travnik, informirali su vozače o rezultatima CEM-ovog istraživanja, dijelili im informativne letke i izvode iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, sa odredbama koje se tiču vozača i putnika u motornom vozilu, koji su u alkoholiziranom stanju.

Tokom akcije policijski službenici su testirali vozače motornih vozila na prisustvo alkohola u organizmu, što je rezultiralo isključenjem jednog vozača iz prometa i oduzimanjem vozačke dozvole.

Ova akcija je nastavak suradnje i zajedničkog djelovanja Centra za edukaciju mladih i Policijske stanice Travnik na podizanju svijesti vozača o njihovoj odgovornosti za sigurnost, ne samo njih, nego i ostalih sudionika u prometu.

Novum.ba

Vezano: