Završen turnir 'Dan državnosti BiH-Fojnica 2019' /Pobjednik turnira je Veterinarska stanica Fojnica

Sinoć je u prepunoj sali škole održano finale turnira u malom nogometu povodom „Dana državnosti BiH-Fojnica 2019“, koji je uspješno organizovala Asocijacija za sport,ekologiju, edukaciju, kulturu i turizam MNL Fojnica - ASPEKT MNL FOJNICA.

Dvije najbolje ekipe na turniru, Veterinarska stanica i Caffe Era su igrale u finalnoj utakmici a uspješnija je bila ekipa Veterinarske stanice i zasluženo ponijela titulu pobjednika turnira. Drugo mjesto je pripalo ekipi Caffe Era a treće mjesto je NK Kralupi Visoko dok je četvrta bila ekipa MNK Sajmir Tihovići.

Inače, na ovom turniru učešće je uzelo 21 ekipa iz Sarajeva, Vogošće, Kiseljaka, N.Travnika, Hadžića, Kiseljaka, Bugojna, Zenice i Fojnice.

Nakon završetka finalne utakmice uručena su priznanja i nagrade za najuspješnije ekipe i pojedince, ali i sponzore. Zahvalnicu generalnom sponzoru Općini Fojnica, odnosno načelniku Sabahudinu Klisuri je uručio Muhamed Huzbašić, predsjednik Udruženja Aspekt MNL Fojnica a zahvalnice sponzorima je uručio upravo načelnik Klisura, koji je ujedno bio i predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira.

Generalni sponzor je bila Općina Fojnica a ostali sponzori su bili: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada SBK, JP BH Pošta, BH Telecom, Lječilište Reumal, zahvalnicu primio direktor Alija Mukača, Zavod Drin, zahvalnicu primio direktor Adis Ramić, JKP Šćona, zahvalniu primio direktor Abas Nišić, MS&WOOD, MIAM, zahvalnicu primio Halid Ramić, Policijska stanica Fojnica, Grawe osiguranje, TWI Kiseljak, butik Denim, mesnica „BS“, mesnica „Durak“, Color art, „Delikates, Sarajevski kiseljak, Nevra i Štamparija Fojnica.

Načelnik Klisura je uručio zahvalnice i sucima turnira Bajrović Alemu, Kečo Fariku, Amiur Omerbašiću, Pašić Edinu, Buharalija Nerminu i Pašić Ajdinu.

Također, sinoć su uručene i nagrade najboljim pojedincima i ekipama. Najbolji golman turnira je Bernard Filipović a nagrada je priznanje, statua i 100 KM koje je uručio Muharem Durak. Nagradu najboljem strijelcu turnira Amiru Baručiji je uručio Halid Ramić a nagrada je priznanje, statua i 100,00 KM. Najbolji igrač je Danijel Tomić kojem je nagradu, također od 100 KM uručio Almir Zulum. Nagradu za Fair play ekipu turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2019 je uručio Mujo Zulum a Fair play ekipa je Autoškola Kompas Fojnica.

Nagradu za četvrto mjesto na turniru je uručio Abas Nišić a četvrto mjesto je ekipa MNK Sajmir Tihovići - Vogošća. Treće mjesto na turniru je zauzela ekipa NK Kralupi Visoko a nagradu im je uručio Adis Ramić. Nagradu za drugo mjesto turnira Dan državnosti BiH Fojnica 2019 je uručio Alija Mukača, i to ekipi Caffe Era.

Nagradu za prvo mjesto turnira, koji je osvojila ekipa Veterinarska stanica Fojnica, je uručio načelnik Općine i predsjednik OO turnira Sabahudin Klisura.

Na kraju su izvučene i nagrade za publiku a među njima i glavna nagrada za publiku-televizor, a nagradu je uručio Amir Poluta, pomoćnik načelnika Općine Fojnica.

Novum.ba

Vezano: