Travnik: Raskinut ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora gradskog područja

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić obratio se javnosti saopćenjem povodom raskidanja ugovora  sa Konzorcijem "Tuzlić" d.o.o. Breza i "Manjo" d.o.o. Sarajevo koji je bio angažiran na izvođenju radova u okviru projekta izgradnje: „ Izgradnja kanalizacionog kolektora gradskog područja Travnika - faza I i rekonstrukcija ulice Erika Brandisa.“, koje prenosiomo u cjelosti.

-Koristim potrebu da vas informišem da je Općina Travnika raskinula ugovor sa Konzorcijem "Tuzlić" d.o.o. Breza i "Manjo" d.o.o. Sarajevo koji je bio angažiran na izvođenju radova u okviru projekta izgradnje: „ Izgradnja kanalizacionog kolektora gradskog područja Travnika - faza I i rekonstrukcija ulice Erika Brandisa.“, na potezu od Općinskog suda do restorana „Tarabovac“.

Naime, ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana kao stručni nadzor na izvođenju radova na gore navedenom projektu, utvrdile su kako Konzorcij kojeg čine firme "Tuzlić" doo Breza i "Manjo" doo Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva u skladu sa zakonom o Javnim nabavkama, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora.

Stoga, jedina mogućnost bila je raskid ugovora, što je i učinjeno. Općina Travnik je već raspisala novi javni poziv za izbor novo izvođača koji će nakon završene tenderske procedure biti izabran u skladu sa procedurom zakona o Javnim nabavkama. Iskreno se nadam sam da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj za sve građane općine Travnik važan projekat čime ćemo dobiti još jednu veomu značajnu funkcionalnu modernu saobraćajnicu sa svim pratećim elementima.
Izvedba ovog projekta poremetila je uobičajni režim odvijanja saobraćaja u ovom dijelu grada pa vas molim da imate razumijevanja i strpljena.

Novum.ba

Vezano: