Travničko poduzeće nagrađeno na prestižnoj poslovnoj konfenerciji 'Pouzdanost 2019'

Najveća konferencija za dodjelu bonitetnih priznanja i poslovno umrežavanje u Bosni i Hercegovini, okupila je više od 450 učesnika iz bh. privrede i regiona u sarajevskom hotelu Hills.

U fokusu konferencije bila je javna promocija lidera izvrsnosti, tj. 5.215 (što je pokazala analiza LRC-a) bh. kompanija sa iznadprosječnim rezultatima poslovanja, od kojih je njih više od 50 sa bonitetnom ocjenom 4 i 5 nagrađeno certifikatom i Zvijezdom bonitetne pouzdanosti.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije u BiH jeste da su BBI Bank i BBI VIP Business Club prepoznali važnost i potencijal ovog projekta, te su kao suorganizator treću godinu zaredom pružili dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate.

Od 33.000 analiziranih kompanija u Bosni i Hercegovini, 16 posto je zadovoljilo stroge međunarodne kriterije bonitetne pouzdanosti, istaknuto je na poslovnoj konferenciji "Pouzdanost 2019" koja se održala jučer u Sarajevu.

Jedna od nagrađenih kompanija je i JP RV „Plava voda“ d.o.o. Travnik, o čemu direktor Granić kaže:

„Moram da istaknem zadovoljstvo što smo uspjelida se uvrstimo u krug kompanija koji su ispunili kriterije za dobivanje certifikata pouzadnosti i bonitetne zvijezde. Naravno, zbog trenutne specifičnosti finansiranja našeg rada kao i zbog činjenice da zbog uticaja niza spoljnih faktora realizacija Projekta „Plava voda“ traje puno duže nego što smi mi planirali, dobivanje ovog certifikata mi ne posmatramo kao potvrdu uspješno vođenog biznisa.

Međutim, obzirom da je procjena urađena od nezavisnih eksperata, dobiveni certifikat svakako može poslužiti kao garancija da se javniim sredstvima koja mi dobivamo na raspolaganje, upravlja u skladu za najsavremenijm i europskim standardima te će nas ovo priznanje svakako motivisati da u budućnosti budemo još bolji.“

Novum.ba

Vezano: