Kiseljak: Mjesto ugodnog življenja i slavljenja osuđenih ratnih zločinaca

U Kiseljaku je sinoć obilježena druga godišnjica samoubistva osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. Na općinskom trgu (to je kao trg svih građana) okupila se mala, ali odabrana grupa, te se paljenjem svijeća prisjetila godišnjice smrti Slobodana Praljka, presuđenog zločinca. U cijeloj grupi prednjačili su visokopozicionirani kadrovi HDZ-a, koji očigledno žale smrt presuđenog zločinca.

Podsjećamo, prije dvije godine je sud u Haagu, međunarodni sud za ratne zločine koji je osudio cijeli niz zločina(ca), donio presudu da je u BiH  tzv. "hrvatska šestorka" pokušala i kriva za UZP-udruženi zločinački poduhvat, dodjelivši im 111 godina robije-dovoljno da se od njih ogradi cijeli ljudski rod, ali ne i mala odabrana grupa.

U vezi sa navedenim se na društvenoj mreži Facebook oglasio i vijećnik OV Kiseljak ispred SDA NIjaz Drinić, koji se zapitao da li je istinita konstatacija nedavno završenog rpojekta "Kiseljak-mjesto ugodnog življenja", a čiji status prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

 

Novum.ba

Vezano: