Rutinska pobjeda ‛Proma‛ protiv ‛Vogošće‛

U nedjelju, 1. decembra, u Donjem Vakufu odigran je susret 8. kola Lige 12 BiH za košarkaše između KK "Promo" i KK "Vogošća". "Momci s Vrbasa" opravdali su ulogu favorita i zasluženo slavili protiv najslabije ekipe lige rezultatom 73:48 (16:14; 22:9; 15:9; 20:16).
Gosti, koji su u Donji Vakuf doputovali bez Balića i Paunovića, bolji su bili samo u prvih nekoliko minuta, kada su ostvarili prednost 2:9. No, vrlo brzo "Promo" sustiže ovaj zaostatak i na kraju četvrtine Ervin Carlbe Lee pogađa za prednost domaćih. Već u drugoj četvrtini postaje jasno da je jedino pitanje s koliko poena razlike će "Promo" slaviti na kraju. U nekoliko navrata Imran Fazlić i Prince Orizu sjajnim zakucavanjima podižu na noge skoro 1000 navijača u, ponovo, prepunoj "Promo areni". Trener Hamdo Frljak iskoristio je ovu utakmicu da nekim mlađim igračima da više prostora, te da ne troši mnogo prve zvijezde ekipe. Odlična igra u odbrani "Proma" limitirala je goste na svega 48 poena. Prvi strijelac "Vogošće", iskusni Mujo Tuljković, zaustavljen je na skromnih 10 poena, dok je najefikasniji u gostujućoj ekipi bio Mladen Pavlović sa 17 poena, a Haris Genjac dao je 13. Najefikasniji u "Promu" bio je Prince Orizu sa 19 poena (9 skokova), Imran Fazlić dao je 18, Ervin Carlbe 10, Nedim Mustafica 8 (10 skokova), Admir Džihan 7, Milorad Sedlarević 5, te Dino Alkić, Ismail Hodžić i Sedin Karavdić po 2 poena. Dodajmo i da je sudijska trojka u sastavu: Ernad Karović, Mila Čavara i Ivan Jurić odlično odradila svoj dio posla.

Bila je ovo četvrta pobjeda "Proma", te će, sa omjerom pobjeda i poraza 4:4, kada kolo bude kompletirano, biti negdje na sredini tabele. Slijedi niz od nekoliko takmičarski jako teških i zahtjevnih utakmica, koji počinje u narednom kolu u Trebinju protiv "Leotara". Ekipa će dati sve od sebe da što bolje prođe ovaj teži dio u rasporedu takmičenja. Sigurni smo da će podrška "Žutog tornada", sjajnih navijača koji su i večeras bili naš "šesti igrač", biti i dalje ključ za postizanje novih velikih rezultata. Idemo dalje, za "Momke s Vrbasa" i za Donji Vakuf!

Novum.ba

Vezano: