Organizacija Pomozi.ba skupila čak 80.000 KM za liječenje malog Tarika Rovčanina

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrit će inicijalne troškove od 8.000 eura za liječenje teško oboljelog dječaka Tarika Rovčanina, koji je nedavno ostao bez majke. Jutros su objavili posebnu vijestu,vrijednu hvale svakog čovjeka,

"Iako smo garantovali za 8 hiljada eura, malom Tariku smo uplatili 80 hiljada maraka, i to oko deset hiljada maraka za inicijalne troškove u klinici Acibadem, a 70 hiljada KM uplaćeno je na račun porodice. Obzirom na specifičnost bolesti, Tarik će trebati pomoć kroz cijeli život", naveli su iz organizacije Pomozi.ba.

Tarikova majka Sanda Lier se godinama hrabro borila za izlječenje svog sina, čiji su zdravstveni problemi počeli kada je imao samo sedam mjeseci. Prvi put je medicinski zbrinut 2013. godine kada mu je konstatovan težak oblik epilepsije sa serijom od po 20 do 30 napada u toku 24 sata svakih deset dana. Godine 2015. su mu dijagnosticirane i herbije na testisima, a u posljednjim pretragama koje su urađene, dječaku je dijagnosticiran Dravet Sindrom. Nažalost, majka Sanda nije dočekala izlječenje sina, umrla je u 36. godini, a Tarik je ostao bez velike podrške u teškoj životnoj borbi.

Zbog toga što njegova familija nema ni približno dovoljno novca za mališanovo liječenje, Tariku je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Novum.ba

Vezano: