Udruženje Leptir obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U prostorijama udruženja Leptir u utorak, 3. decembra s početkom u 12:30 sati svečano će se obilježiti Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, uz prisustvo predstavnika svih bugojanskih udruženja/organizacija osoba sa invaliditetom. Ovo će biti prilika da se, osim druženja i razgovora, upute i zajedničke poruke u cilju senzibilizacije javnosti o potrebi poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda u oktobar1992. godine je, na posebnoj sjednici održanoj u okviru obilježavanja završetka Desetljeća osoba s invaliditetom (1983. – 1992.), usvojila rezoluciju da se 3. prosinca svake godine obilježava kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom i na taj način ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibilizacija javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, a s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu.

Novum.ba

Vezano: