Visoki napon prouzrokovao brojne probleme za stanovnike Prokosa

Uslijed visokog napona u mjesnoj zajednici Prokos jučer je u jutarnjim satima došlo do „strujnog udara“.

To je uzrokovalo dosta problema sa električnim instalacijama u oko 500 domaćinstava, te je došlo do brojnih kvarova kućanskih i drugih uređaja.

Također, došlo je i do kvara velikih mašina u privatnim firmama na ovom području.

Uzimajući sve u obzir nastale su ogromne i za sada nesagledive štete.

S tim u vezi, danas je u Općinu Fojnicu došlo oko 200 stanovnika MZ Prokosa koji od nadležnih traže pomoć za rješavanje nastalog problema.

Na sastanku koji je održan kod načelnika Sabahudina Klisure mještani Prokosa su kazali koja je šteta načinjena, i da zbog toga traže odgovornost svih, prvenstveno Elektroprivrede BiH.

Većina njih je, kako su kazali, već bila u poslovnici Elektrodistribucije Fojnica, gdje su dobili obrasce putem kojih će prijaviti štetu, a za popravke uređaja moraju imati račune, da bi im ista bila nadoknađena.

Međutim, građani žele rješenje odmah, nemaju novca za popravke, nemaju načina da donose fiskalne račune.

Načelnik Sabahudin Klisura je kazao da je šteta zaista velika te je stanovnicima MZ Prokos obećao svaki vid pomoć,i koja im bude potrebna u narednom periodu.

Na kraju sastanka je dogovoreno da predsjednik MZ Prokos Mirsad Klisura evidentira sve stanovnike MZ Prokos koji su pretrpjeli štetu, te će nakon toga pokrenuti zajedničku tužbu protiv Elektroprivrede BiH.


Novum.ba

Vezano: